logo_avanza

mainimg_avanza

menuleft_avanza Hem Produkter Uthyrning Forum Partners Om oss Kontakta oss / hitta hit
Hopfällbara Kajaker / Kanoter Uppblåsbara Kajaker / Kanoter Packraft Fiske SUP Övrig Utrustning REA Beställning

  Pakboats


Relaterad bildpakboats logo jpg

Från Pakboats i USA kommer kajak- och kanotmodellerna Puffin, Quest och PakCanoe, som representerar en ny generation av hopfällbara kajaker och kanoter. PakCanoe serien har fått stor uppmärksamhet i USA bl a med utmärkelsen ”Editors’ Choice” 1996 i friluftstidningen ”Backpacker Magazine”. Den rörliga konstruktionen gör att kanoten rider ovanpå vågorna istället för att bryta igenom dem. På samma sätt glider kanoten över stenar o dyl. utan att duken eller stommen normalt blir skadad. Garanti: 3 år.

Kayak de mer en Polynésie française (été 2010)Canoeing in Sweden above the Arctic Circle

Stomme

Stommen är tillverkad i eloxerade aluminiumrör. De längsgående rören hålls samman av en genomgående gummicord. Spanten är formad i ett stycke och har nitade plastbeslag. Spanten och de längsgående rören, snäpps ihop enkelt utan verktyg.

Duk

Väven i PakCanoe och Puffin Saco är tillverkad av stark syntetväv belagd med rivtålig PVC. I botten på duken till PakCanoe har en 6 mm cellskummatta integrerats vilket förbättrar stötupptagningsförmågan och ökar flytkraften. Längs båda sidor finns längsgående lufttankar, vilket bidrar till säkerheten och stabiliteten. Saranac och Quest modellerna är tillverkad av polyurethanbaserad (PU) väv som är en slitstark, lätt och miljövänlig väv.


Puffin

Puffin kajakerna passar bäst i lugna vatten, som insjöar och innerskärgård. Puffin är en perfekt rekreationskajak passar bra att ha med på resan, i husvagnen eller båten.


Puffin Saco                                                                                                

Puffin Saco är en stabil kajak som är lämplig för nybörjare eller för fiske och fågelskådning. Färg: Grå skrov / Mango kapelldäck extra och Röd skrov / Röd kapelldäck extra. Färg kapell L: Grå.

Produktinfo

Längd:

Bredd:

Höjd:

Sittbrunn:

Vikt:

Packstorlek:

Lastförmåga:

Monteringstid: 

 

370 cm

69 cm

25 cm

85x42 cm

9,1 kg

78x33x25 cm

130 kg

20 min

 2010_puffin_TOPP.jpg

Bildresultat för Puffin Saco

Pris: 

8 600:- (ord pris 11 100:-). Komplett  kapelldäck extra, kapell L, packväska, rep.sats och luftpump.

Tillval

Fotstöd. Pris: 320:-


Puffin Saranac                                                                                      

Puffin Saranac PU är en tvåmanskajak, som även kan paddlas som en enmanskajak med bra utrymme för utrustning. Duken är tillverkad i slitstark polyurethanväv (PU) och kapelldäcket i den krafigare 600D polyuretanväven. Färg: Svart skrov / Gul kapelldäck. Färg kapell L: Grå. Som tillval finns kapelldäck extra, enmans.

 

Produktinfo

Längd:

Bredd:

Höjd:

Sittbrunn:

Vikt:

Packstorlek:

Lastförmåga:

Monteringstid: 

 

480 cm

68 cm

25 cm

85x42 cm

13,2 kg

75x40x30 cm

180 kg

25 min

 Puffin-Saranac-Mango.jpg

Pris:  

16 500:- (ord pris 19 400:-). Komplett med två sitsar, kapelldäck extra, 2 st kapell L, packväska, rep.sats, skädda och luftpump. 

Tillval

Kapelldäck, enmans till Puffin Saranac. Väv: 600D. Färg: Gul. Pris: 2 770:-

Fotstöd. Pris: 320:- 


Quest

quest-150-at-ling-island.jpgMed Quest introducerar Pakboats en ny serie hopfällbara touringkajaker. Duken är tillverkad av polyuretan som kombinerar hög slitstyrka och extremt låg vikt. Designen kombinerar ett snyggt utseende med komfort och bra  paddlingsegenskaper. Sitsen i Quest är "bäst i klassen". Sitsen vilar på sidorör som även gör det möjligt att justera för bästa sittkomfort. I framkant på sitsen finns dessutom uppblåsbara luftkuddar som extra stöd. Väven i sitsen och ryggstödet har en nätstruktur för bästa luftcirkulation. Den styva och lätta stommen i eloxerad aluminium i kombination med flera luftkanaler gör att duken blir spänd samt ger kajaken bra flytkraft. Däcket monteras efter att stommen är monterad i duken. Däcket monteras fast med kardborre längs med sidorna och försluts i för och akter med överlappande ändkåpor för bästa tätning. Denna konstruktionslösning underlättar i och ur lastning av utrustning genom att kunna öppna upp ändarna på ett enkelt sätt. Den låga vikten och kompakta formatet, nermonterat, gör Quest till en utmärkt kajak att ta med på resan.


Quest 150

Quest 150 för dig som vill ha en lätt och kompakt kajak. Lämplig för lättare paddlare. Smidig att ta med på resan och tillräckligt lastutrymme för övernattningsturer i skärgården. Kan även paddlas som en sit-on-top kajak. Färg: Svart skrov / Ljusblå kapelldäck  och Svart skrov /Gul kapelldäck  L. Färg kapell L: Grå.

Produktinfo

Längd:

Bredd:

Höjd:

Sittbrunn:

Vikt:

Packstorlek:

Lastförmåga:

Monteringstid: 

 

455 cm

61cm

33 cm

85x42 cm

13,2 kg

80x33x20 cm

140 kg

25 min

 Pakboats_Quest_150.jpg

 
Pris: 

16 400:-. Komplett med kapelldäck, kapell L, packväska, rep.sats och luftpump.

Tillval

Roderutrustrning: Pris: 2 200:-

Fotstöd. Pris: 320:-


Tillbehör till Puffin / Quest


Kapelldäck enmans. Kompletteras med kapell.

Puffin Sport / Arrow 10. Väv: 600D. Färg: Röd.

Pris: 1 900:-

Puffin Saco. Väv: 600D. Färg: Röd och Mango.

Pris: 2 400:-

Puffin Saranac. Väv: 600D. Färg: Gul.

Pris: 2 770:-


Kapelldäck tvåmans. Kompletteras med kapell.

Puffin Saranac. Väv: 600D. Färg: Gul och Ljusblå.

Pris: 3 600:-


puffin2_smallDäcksskydd, tvåmans. 3-delar för Puffin II och Puffin Arrow II. Standard. Väv: 150D. Färg: grå.

Pris: 500:- (ord pris 800:-)


puffin-xt-spray-skirtKapell med hängslen och nätficka.

Small. Passar kapelldäck standard med 150D väv. Längd 74 cm. Färg: Grå.

Pris: 650:-

Large. Passar kapelldäck extra med 600D väv. Mått: 83x43 cm. Färg: Grå.

Pris: 800:-


cockpit-cover.jpgTransportkapell för sittbrunn L. Färg: Röd, Ljusblå och Mango.

Pris: 220:-


pakpod-11-on-deck.jpgPakboats PakPod däcksväska är en vattentät däcksväska med rullförslutning för din utrustning du vill ha tillgänglig på däck. PakPod levereras med en separat sele, som monteras på kajaken/kanoten. Detta arrangemang gör det lätt att avlägsna eller sätta tillbaka väskan på däck. PakPod fungerar även som paddelflottör och ryggsäck. PakPod har måtten: 43x28x12 cm. Vikt: 0,9 kg. Volym: 10 liter. Färg: Gul.

Pris: 1 240:-

Mer info om PakPod klicka här (PDF)


Fotstöd. Uppblåsbar.

Pris: 320:-


IMG_2147.JPGSkädda för montering på Puffin kajaker. Skäddan är avtagbar. Limmas med Köraplast SF.

Pris: 330:-

Skädda för fastmontering på Puffin kajaker. Limmas med Köraplast SF. Mått: 400x12 mm.

Pris: 200:-


roder-XT.jpgRoder-Quest.jpgQuest rodersystem.

Pris: 2 200:-

XT rodersystem.

Pris: 2 870:-

Stort roderblad.

Pris: 230:-


scotty-mounting-board

Hållare för Scottys tillbehör. Passar Puffin, Arrow eller PakCanoe. Plattan skruvas fast på relingen. De tre uttagen på plattan passar Scottys tillbehör i valfri kombination exempelvis hållare för fiskespö, GPS, mugghållare mm. Medvindsseglet från Spirit Sails passar även i detta fäste (se Tillbehör / Segel). 

Pris: 770:-


Sits. Uppblåsbar sits och ryggstöd. Standardsits i Puffin Sport, Puffin Arrow och Puffin Saco.

Pris: 820:-


pakboats-repair-kit-2Reparationssats.

Pris: 330:-


Köraplast SF är lim för urethan (TPU), PVC, syntetväv  (regnkläder, tältväv, luftmadrass), läder, textil, trä, plast m fl material.

Tub 60 g. Pris: 90:-

Burk 240 g. Pris: 190:-

Burk 490 g. Pris: 360:-


McNett-Aqua-Sure-7-g.jpgMcNett_logo.pngAquasure tätar och limmar din friluftsutrustning: tält, ryggsäckar, madrasser, regnplagg mm. Även utmärkt för lagning av revor och sömtätning på din hopfällbara kanot. Limningen blir permanent och transparent. Aquasure ger en gummilik mjukhet och elasticitet som tål dagsljus.

Aquasure-28-g.jpg2 tuber, 7 g. Pris: 100:-

1 tub, 28 g. Pris: 100:-


PakCanoe

Bildresultat för puffin saranacPakCanoe paddlas världen över av entusiaster från stillsamma familjeturer till månadslånga expeditioner. PakCanoe är kannoten som passar bäst för paddling i insjöar och vattendrag/fors (klass 3). Duken är av kraftig PVC väv och där bottenväven är förstärkt med kölremsor där slitageet är som mest. På botten på insidan ligger en cellskummatta som är löstagbar. Förutom flytkraft så har den en stötdämpande effekt mot de längsgående rören. På sidorna av duken finns luftkanaler (tre separata kanaler på var sin sida). Luftkanalerna ger sträckning åt duken, flytkraft och har en stötabsorberande funktion mot sidopåkänning. De eloxerade aluminiumrören snäpps fast med spanten utan verktyg. De flätade sitsarna vilar på sidorör och möjliggör att sitsen kan justeras både i längsled och i höjdled. PakCanoe kan utrustas med olika tillbehör och förses med kapelldäck. PakCanoe finns för olika ändamål från korta turer till långa expeditioner. PakCanoe serien finns i färgerna röd och grön. Bottenfärgen är svart. Beställningsvara.


PakCanoe 140 (solo)

PakCanoe 140 är en solokanon för paddlare, som inte behöver stor packavolym för sin utrustning. En smidig lättmanövrerad kanot som passar utmärkt i smala vattendrag. Liksom de större kanotmodellerna passar 140 mycket bra på plattvatten och fors. Kan med fördel paddlas med dubbelpaddel.

Produktinfo

Längd:

Bredd:

Höjd:

Vikt:

Packstorlek:

Lastförmåga:

Monteringstid: 

 

430 cm

81 cm

36 cm

17,2 kg

89x43x33 cm

205 kg

25 min

Pakcanoe_140.jpg 
Pris:  22 200:-. Komplett med ett säte, packsäck och rep.sats.


PakCanoe 150 (solo)

PakCanoe 150 är bäst om du gillar att paddla solo men vill ha kapacitet för två personer och campingutrustning för en vecka. Den håller bra fart och är kursstabil på slätvatten men har kapacitet för fors upp till klass 3. Levereras med en sits. Med 

Konverteringssats 150 (se Tillbehör) förändras kanoten och gör den bredare. Därmed får man två kanoter i en!

Produktinfo

Längd:

Bredd:

Höjd:

Vikt:

Packstorlek:

Lastförmåga:

Monteringstid: 

 

460 cm

84 cm

36 cm

20,5 kg

89x43x33 cm

295 kg

30 min

 pakcanoe-150-4.jpg
Pris:  22 900:-. Komplett med ett säte, packsäck och rep.sats.


PakCanoe 150T

PakCanoe 150T är lämplig för veckolånga familjeturer och fiske. Med Konverteringssats 150 (se Tillbehör) förändras kanoten och gör den smalare. Därmed får man två kanoter i en! Finns i lager.

Produktinfo

Längd:

Bredd:

Höjd:

Vikt:

Packstorlek:

Lastförmåga:

Monteringstid: 

 

460 cm

89 cm

33 cm

22 kg

89x43x33 cm

295 kg

30 min

pakcanoe-150T-3.jpg 
Pris:  23 700:-. Komplett med två säten, packsäck och rep.sats.


PakCanoe 160

PakCanoe 160 är den bästa ”all-round” kanoten. Den lastar två personer med utrustning för turer på tre till fyra veckor. Är också en snabb kanot för dagsturer på sjöar och vattendrag.

Produktinfo

Längd:

Bredd:

Höjd:

Vikt:

Packstorlek:

Lastförmåga:

Monteringstid: 

 

490 cm

94 cm

36 cm

24 kg

89x43x33 cm

345 kg

30 min

pakcanoe-160-3.jpg 
Pris:  24 700:-. Komplet med två säten, packsäck och rep.sats.


PakCanoe 165

PakCanoe 165 passar bra för två personer med utrustning för turer på två till tre veckor. Eftersom 165 är smalare än 170 passar passar den även bra för långa soloexpeditioner. Med Konverteringssats 165 (se Tillbehör) förändras kanoten och gör den bredare. Därmed får man två kanoter i en!

Produktinfo

Längd:

Bredd:

Höjd:

Vikt:

Packstorlek:

Lastförmåga:

Monteringstid: 

 

505 cm

84 cm

36 cm

24,5 kg

89x43x33 cm

375 kg

30 min

pakcanoe-165-4.jpg 
Pris:  25 500:-. Komplett med två säten, packsäck och rep.sats.


PakCanoe 170

PakCanoe 170 är lämplig både för långa expeditioner och som en rymlig familjekanot med god plats för två vuxna med barn och utrustning.

Produktinfo

Längd:

Bredd:

Höjd:

Vikt:

Packstorlek:

Lastförmåga:

Monteringstid: 

 

520 cm

96 cm

36 cm

25,5 kg

89x43x33 cm

415 kg

30 min

pakcanoe-170-3.jpg 
Pris:  26 000:-. Komplett med två säten, packsäck och rep.sats.


Tillbehör till PakCanoe

 


hd-spray-coverKapelldäck till PakCanoe 160, 165 och 170. Skyddar utrustningen från vatten och bidrar till bättre komfort vid paddling i kalla miljöer. Det tvådelade kapelldäcket möjligör enkel i- och urlastning utan att kapelldäcket behöver demonteras från kanoten. Färg: Röd och mango.

Pris: 3 740:-

Kostnad för montering av fästanordning för kapelldäcket på kanoten.

Pris: 1 300:-


d-ring-patch

D-ring platta för montering på skrovet. Lämpligt lim Köraplast SF.

Pris: 60:-


keel-strip-kit-2Kölremsa. Extra förstärkning som limmas under de längsgående rören. Tillverkad i PVC.

Pris: 320:-


pakcanoe-knee-padsKnäskydd för knästående paddling.

Pris: 330:-/par


bench-type-canoe-seatSkjutbar sits, monteras på en ram som placeras mellan två spant (standardsits i PakCanoe). Placering i kanoten fram, bak och mitten. Ange modell.

Pris: 1 200:-


pakboats-repair-kit-2Reparationssats. Satsen innehåller väv för sidorna och botten samt en burk lim. Förpackad i en nylonpåse. Ange färg på kanoten.

Pris: 330:-


Köraplast SF är lim för urethan (TPU), PVC, syntetväv  (regnkläder, tältväv, luftmadrass), läder, textil, trä, plast m fl material.

Tub 60 g. Pris: 90:-

Burk 240 g. Pris: 190:-

Burk 490 g. Pris: 360:-


McNett-Aqua-Sure-7-g.jpgMcNett_logo.pngAquasure tätar och limmar din friluftsutrustning: tält, ryggsäckar, madrasser, regnplagg mm. Även utmärkt för lagning av revor och sömtätning på din hopfällbara kanot. Limningen blir permanent och transparent. Aquasure ger en gummilik mjukhet och elasticitet som tål dagsljus.

Aquasure-28-g.jpg2 tuber, 7 g. Pris: 100:-

1 tub, 28 g. Pris: 100:-


Konverteringssats

PakCanoe 150. Pris: 2 200:-

PakCanoe 165. Pris: 2 550:-


rowing-rigRigg för rodd. Gör din PakCanoe till en effektiv roddbåt, som gör din kanot snabbare jämfört med enkelpaddel. Riggen kläms fast på relingen i lämplig position i fyra fäspunkter.

Pris: 1 970:- 


portage-yokeportage-yoke-detailBärok. En formad bärok i trä som kläms fast i relingen. Installationen tar mindre än 2 minuter och för tvåmanskanot kan oket lämnas fast monterad även vid paddling och fungerar då som ett centrum toft. Med bäroket kan en man enkelt bära kanoten. För att balansera kanot på dina axlar, montera oket så att kanoten tenderar att tippa bakåt. Du ebalansera den med dina armar.

Pris: 760:-. Ange modell.


scotty-mounting-boardHållare för Scottys tillbehör. Passar Puffin, Arrow eller PakCanoe. Plattan skruvas fast på relingen. De tre uttagen på plattan passar Scottys tillbehör i valfri kombination exempelvis hållare för fiskespö, GPS, mugghållare mm. Medvindsseglet från Spirit Sails passar även i detta fäste (se Tillbehör / Segel). 

Pris: 770:-


motor-mounts.jpgMotorfäste. Avsett i första hand för elmotor men även bensinmotor upp till 2 Hp kan användas.

Pris: 1 970:-

©2019 Avanza Kayak & Outdoor