logo_avanza

mainimg_avanza

menuleft_avanza Hem Produkter Uthyrning Beställning Forum Partners Om oss Kontakta oss / hitta hit

  Partners

Avanza Kayak har under åren valt att sammarbeta i olika projekt, event och expeditioner med våra produkter. Här nedan visar vi några sammarbetspartners.

Klicka på respektive företags logo/bild så kommer du till deras hemsida.


Uthyrning / Arrangemang


ArcticHeli-Loggo-2.jpgAlpaca-Raft-logo.JPGGumotex-logo-2021.pngArctic Heli i Kiruna arrangerar turer och hyr ut.


Alpaca-Raft-logo.JPGGumotex-logo-2021.pngOutrent i Kiruna arrangerar turer och hyr ut.


Aeventyrsbyraan_logo.jpgBaltic_logo_vit-2.jpgAquabound_logo-3.pngAlpaca-Raft-logo.JPGÄventyrsbyrån Paddeln & Pedalen i Göteborg arrangerar korta packraft-, vandrings- och cykelturer samt hyr ut. Är du i Göteborg så varför inte passa på att uppleva Göteborg från vattnet.

YouTube_logo-4.png


Stoeten-camping_logo.jpg

Gumotex-logo-2021.pngStöten Camping i Sälen erbjuder inte bara campingplats utan här finns möjlighet att även hyra olika typer av utrustning som kajaker, kanoter, SUP, cyklar. Olika aktiviteter finns också på programmet.


Experitur-rentals-logo.png

Alpaca-Raft-logo.JPGGumotex-logo-2021.pngExperiturs Rentals & Adventures i Askersund har en omfattande uthyrningsverksamhet inom outdoor och cykel. Här får du även förslag på olika turer som du kan genomföra i omgivningarna.


LuxparkenLogoBlue-2.pngLuxparken Marina är en av Stockholms mest centrala marinor, nära till allt huvudstaden har att erbjuda. Idylliskt belägen vid Luxparken på sydsidan av Lilla Essingen. Ett stenkast från Rålambshovsparken och Stadshuset. Här finns Gumotex-logo-2021.pngservering mm och möjlighet att hyra kajak och SUP för turer rund Stockholms ständer.


Fishing-Well_logo.jpg Fishing Well i Stockholm / Hägersten arrangerar fisketurer i Kirunaområden och hyr även ut kanoter.

Gumotex-logo-2021.png


LAAZA-KONSULT-miljoe.jpg

Alpaca-Raft-logo.JPGLAAZA KONSULT i Arvika arbetar bl a med Team-och Ledarutveckling i Naturmiljö.

Att utvecklas tillsammans med andra är fantastiskt! Ingenstans gör vi det så bra som i en miljö som egentligen är vår naturliga - Naturen!

HMG_logo_2.pngVi har sett, hört och upplevt de stora fördelarna med att genomföra Team och Ledarutveckling i olika naturmiljöer. I Värmlandsskogarna, på fjället i Jämtland, på en ö i Vänern eller vad vi tillsammans kommer överens om.


Xplore-Dalarna.jpgAlpaca-Raft-logo.JPGXplore Dalarna Äventyr & Utbildning i Borlänge har en bred verksamhet med fokus på forspaddlingskurser och guidade turer med packraft men även försäljning och uthyrning av olika outdoorprodukter.


Vaesterdala-Fors-Aeventyr-logo.jpgGumotex-logo-2021.pngVästerdala Fors & Äventyr. Forsränning med Gumotex Pulsar och äventyrsarrangemang i Dalarna


Gumotex-logo-2021.png

Forsränning med Gumotex Pulsar och Orinoco i Dalarna


packraft_jaemtland.pngPackraft-Jaemtland-miljoe.jpegDei som ligger bakom hemsidan www.packraftjämtland.se är Mattias och Johan boendes i Jämtland sedan många år. De har ett stort intresse för packraft, vildmark, äventyret och utforska nya platser. Packraft är ett perfekt sätt att komma ut i naturen och få sin egen tid.

Alpaca-Raft-logo.JPG


Blogg


Inivildmarken_logo.jpgHMG_logo_2.pngAlpaca-Raft-logo.JPGFölj Peter Perssons inspirerande blogg om uteliv både i Sverige och från olika platser i världen. Information om platser och utrustning som Peter använder.

Gumotex-logo-2021.png


HMG_logo_2.pngNaturfotografen Claes Grundsten har med sina bilder, böcker och föreläsningar inspirerat många till spännande platser i den svenska fjällvärlden men även naturområden utomlands.


HMG_logo_2.pngAlpaca-Raft-logo.JPGJörgen Johansson har lång erfarenhet av lättviktsutrustning och hur du med dagens utrustning och andra tips kan få ner vilkten på din utrustning.


Utbildning


Oernskoeldsviks-folkhoegskola-logo.pngAquabound_logo-3.pngAlpaca-Raft-logo.JPGNaturguide - Höga Kusten. En ettårig yrkesutbildning vid Örnsköldsviks folkhögskola där du som kursdeltagare diplomeras till Naturguide. Skogen har sedan människans begynnelse varit grunden till liv och gett oss förutsättningar för att skapa ett hem. På denna kurs får du utforska, uppleva och lära dig allt om skogsliv i Höga Kustens tajga! Bl a får deltagarna ingår packrafting med Alpacka Raft i utbildningen.

Baltic_logo_vit-2.jpg


Expeditioner


P7130134.JPG

Float-underwear.pngAlpaca-Raft-logo.JPGDen 9 juli 2015 startade Axel Bengtson och Anton Johansson en tur kallad Röse till Röse, från Treriksröset (Sverige-Norge-Finland) till Treriksröset (Ryssland-Norge-Finland), dit de nådde den 3 augusti. Sträckan är ungefär 500 km, en i sig inte anseendeväckande sträcka men turen gick i princip hela tiden i obanad terräng och bortanför vanliga vandringsstråk vilket gjorde det hela lite mer ansträngande.


F-bild.jpginlaggAlpaca-Raft-logo.JPGMadagaskar Expedition 2014. Fyra svenskar (Albin, Alexander, Elias och Nicklas) genomförde under sommaren 2014 en expedition med att korsa Madagaskar från kust till kust genom 500 km tät djungel. Expeditionens syfte var också att öka omvärldens förståelse för hur snabbt världens regnskogar skövlas. En Alpacka Raft Double Duck följde med på expeditionen.


IMG_0023Alpaca-Raft-logo.JPGExpedition USA 2013-2014. Följ Simon Gullberg expedition i USA med cykling, vandring och packrafting. Med på den långa expeditionen följer en Yukon Yak frånAlpacka Raft.


Pakboats-logo-jpg-3.jpgExpedition Finnmarksvidda 2012. Grattis Leif Kindlund till en väl genomförd flugfiskeäventyr 2012 i en PakCanoe 150 på Finnmarksvidda i Nordnorge. Blev för denna bedrift nominerad till årets Äventyrare 2012.


Rio-Bocay-Helen-Lloyd.jpg

Lars-Bengtsson.jpg

Alpaca-Raft-logo.JPG

Aquabound_logo-3.png

Helen Lloyd                                                     Lars Bengtsson

Alpacka Raft på cykel. Följ Helen Lloyd, UK och Lars Bengtsson, Sverige, som under många år har cyklat runt om i världen. På en cykeltur genom Nordamerika hade de varsin Alpacka Raft på pakethållaren. Följ deras äventyr på sina hemsidor (klicka på resp bild).

Film från: Rio Bocay och Rio Coco


Multisport


AR-VM-2023.jpg


1:a SAFAT                                                       3:a NIAR

F-bild.jpg

Stor framgång för Sverige i Adventure Race VM i Spanien 2021 där det Svenska lagen SAFAT (Swedish Armed Forces Adveture Team) tog guld och Team NIAR (Nordic Islands Adventure Race) tog brons.


VM-Aventure-Race-nov-2018-6.jpg


ARWS_logo_neg.png

NIAR_logo_neg.png

Nordic Islands Adventure Race

12 – 18 August 2018

Grattis till det segrande laget Swedish Armed Forces Adventure Team med en segertid på 84 tim 35 min

NIAR-2018.jpg

F-bild-2.jpginstagram_logo.jpgTa del av bilder och kommentarer från tävlingen

Alpaca-Raft-logo-3.JPGDe flesta lagen använde Alpacka Raft Gnu för olika etapper, där packrafts skulle användas

Orbiloc-logo.pngDe flesta lagen använde Orbiloc, som positionsljus vid paddling och simning i skymning och mörker


Puppy-AR-Team.JPGinstagram_logo.jpgArmytek-Logo.jpgHMG_logo_2.pngAlpaca-Raft-logo.JPGPuppy Adventure Team använer Alpacka Raft och HMG säckar. Deltog bl a i Adventure Race VM 2021 i Spanien.


Peak-Performans-Adventures-Team.jpgWindPaddle-Sails-New.jpgAlpaca-Raft-logo.JPGTeam Peake Performance vade Alpacka Raft och WindPaddle Sail i sin utrustning för sina tävlingar.

Laget har slutat tävla men blev kända världen över när laget fick sällskap av gatuhunden Arthur, som följde laget under det närmare 700 km långa tävlingen i Ecuador. Nu har den fantastiska berättelsen blivet en bok; Arthur – gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem. Hem till elitidrottaren Mikael Lindnord.

ArthurFörutom boken har en fond för hemlösa hundar bildats:

Arthur_foundation.jpg


Alpaca-Raft-logo.JPGAdventure Racing Stockholm har valt Alpacka Raft i sin utrustning förkommande tävlingar.


WindPaddle-Sails-New.jpgAlpaca-Raft-logo.JPGGrattis Thule Adventure Team till 1:a platsen i VM på Costa Rica 2013. Två Alpacka Raft och två WindPaddle Sail Adventure ingår i lagets utrustning.

©2024 Avanza Kayak & Outdoor AB