menuleft_avanza Hem Produkter Uthyrning Beställning Forum Partners Om oss Kontakta oss / hitta hit
Hopfällbara Kajaker / Kanoter Uppblåsbara Kajaker / Kanoter Packraft Fiske SUP Övriga produkter REA

  Böcker


Paddla_StAnna.jpgCalazo_logo.jpgPaddla kajak S:t Anna–Misterhult. Kusten som sträcker sig från S:t Anna skärgård i norr till Misterhults skärgård i söder är som gjord för dig som paddlar kajak. Här hittar du en otroligt finskuren skärgård med ett oöverskådligt antal kobbar och skär.

Paddlingen är äventyrlig och händelserik med ständigt nya smala sund att passera och mängder av öar att utforska. Med din kajak tar du dig ända in i de minsta vikarna, chansen är stor att du blir helt ensam på den lilla ö där du slagit upp ditt tält. Din paddling kommer också att kryddas med minnesvärda proviantstopp i de pittoreska fiskarsamhällena. Med tur och försiktighet får du se både gråsäl och havsörn.

Författare: Joakim Danielsson och Ylva-Li Göransson. Antal sidor: 250.

Pris: 190:-


Paddla-i-Oestergoetland.jpgCalazo_logo.jpgPaddla i Östergötland - en guide till kanalerna, sjöarna och skärgården. Få landskap kan erbjuda en så stor variation av paddelvatten som Östergötland. Här kan du göra trevliga dagsturer på små skogssjöar eller följa någon av de långsträckta sjösystemen i flera dagar. En annorlunda paddelupplevelse får du längs Sveriges längsta allé Göta kanal natur och kultur i skön förening.

I Östergötlands enormt örika skärgård hittar du även skyddad havspaddling mellan små mysiga fiskesamhällen och har möjlighet till riktigt avancerade turer i yttersta havsbandet.

Förslag på 33 paddelturer från korta dagsutflykter till flera dagar
- Tips om lämpliga delar av Göta kanal och Kinda kanal
- Utförliga beskrivningar av de längre åarna och länets bästa paddelsjöar
- Översikt över de finaste skärgårdsområdena
- Utförlig information om uthyrare
- Information om kultur, natur och sevärdheter

Författare: Fredrik Neregård. Antal sidor: 216.

Pris: 170:-


Paddla_Bohuslan.jpgCalazo_logo.jpgPaddla kajak i Bohuslän. Bohuslän har en unik skärgård. I det salta vattnet finns en större artrikedom än någon annanstans i Sverige. Bland ett myller av öar, kobbar och skär möter du knubbsäl och ålekråka, och om du har tur rent av tumlare eller val. Du kan glida fram mellan charmiga krogar och vandrarhem i pittoreska gamla fiskelägen, eller slå upp ditt tält i en obebodd ytterskärgård med horisonten som granne. Att kalla Bohuslän för ett paddelparadis är knappast en överdrift.

I boken får du tips om 22 turer från Strömstad i norr till Kungälv i söder. Följ med till Kosterhavet, Sveriges första marina nationalpark, till Fjällbackas övärld av slätslipad, rödskimrande Bohusgranit och till de historiska farvattnen kring Marstrand. Boken hjälper dig att utforska allt från stilla inomskärs paddelvatten till karga, exponerade miljöer i det yttre havsbandet.

Författare: Joakim Hermanson. Antal sidor: 285.

Pris: 180:- 


Kokbok.jpgCalazo_logo.jpgKokbok för friluftskockar. Boken innehåller 125 genomtänkta recept och 54 smarta tips. Alla recepten är anpassade för fjällvandring, paddling och vinterturer. De flesta maträtterna tar mindre än 15 minuter att laga.

Författare: Jonas Sundvall och Fredrik Hjelmstedt. Antal sidor: 319.

Pris: 180:-


Calazo_logo.jpgAeventyrsfoto-Calazo.jpgÄventyrsfoto. Fredrik Schenholm är en av Sveriges mest meriterade skid- och äventyrsfotografer. Han har fått sina bilder publicerade i ett 20-tal länder, däribland i de ansedda amerikanska tidskrifterna Powder Magazine och Outside. I Skandinavien syns hans bilder ofta i våra största outdoortidningar och i klädföretagens kataloger.

Vid sidan av sitt professionella fotograferande är Fredrik en populär föreläsare och han håller regelbundet kurser och workshops, både i Sverige och utomlands. Det här är första gången som hans pedagogiska material görs tillgängligt i en bok.

Boken är upplagd efter Fredriks fotografiska arbetsflöde i 9 steg, och går igenom allt du behöver veta – från valet av kameraväska till hur du hanterar kontakten med tidningsredaktionerna. Bokens motiv är att avmystifiera hur man tar bra äventyrsbilder och att få dig att ersätta tur med kunskap.

Författare: Fredrik Schenholm och Anders Wingqvist. Antal sidor: 187.

Pris: 240:-


Skaergaard_Claes-Grundsten.jpgSkärgård. Stockholms skärgård, med dess myller av öar, kobbar och skär, är en av Sveriges få riktigt världsunika naturmiljöer. I denna bok, som fått utmärkelsen Årets Pandabok 2024 av WWF, skildrar den kända naturfotografen Claes Grundsten områdets natur i utsökta bilder och informativa texter. Fotografierna visar landskapets skiftningar under olika årstider och i skiftande väder. Vyer, geologiska detaljer, växter och djur porträtteras med estetisk elegans, där texterna blandar fakta och personliga upplevelser. Antal sidor: 232.

Pris: 290:-. Boken är signerad


Bengt-Rodin.jpgHändelser under ett aktivt och avancerat friluftsliv - vandring, skidåkning, bergsbestigning, långfärdsskridskor och paddling världen runt. Bengt Rodins självbiografiska bok handlar om författarens händelserika och mest minnesvärda turer under 56 år i vildmarker världen runt. Boken är en inspirationskälla för både aktiva friluftsmänniskor och till dem som är intresserade av att läsa om andras upplevelser och äventyr.

Författare: Bengt Rodin. Antal sidor: 140.

Pris: 290:-


Arthur : gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hemDet här är den fantastiska berättelsen om Arthur - gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem. Hem till elitidrottaren Mikael Lindnord i Örnsköldsvik. Antal sidor: 254.

De utmattade svenska multisportarna befann sig mitt i regnskogen i Ecuador under VM. De skulle ha en kort vila innan nästa stenhårda pass tog vid - flera dagars löpning, cykling och forsränning i oländig terräng väntade härnäst. Leriga, trötta och hungriga började de tillaga sin måltid som bestod av köttbullar när landslagets ledare, Mikael Lindnord, fick syn på en tilltufsad vilsekommen hund. Han slängde åt hunden en köttbulle och tänkte inte mer på saken.

Det var först senare, under det närmare 700 kilometer långa loppet, som Mikael insåg att hunden följde efter dem och gav honom namnet Arthur. Uppför höga berg, över leriga fält och simmande i iskallt vatten kämpade Arthur vid sidan av laget. Utmärglad och skadad höll han jämna steg med de topptränade atleterna och vek inte en tum från deras sida.

Pris: 170:-


Från Svinesund till Haparanda i havskajak. Dagboksanteckningar från 237 mils paddling längs med Sveriges kust.

Författare: Bengt Larsson. Antal sidor: 265.

Pris: 80:- (ord pris 160:-)


The-Packraft-Handbook-2.jpgBok "The Packraft Handbook". Förf. Luc Mehl. Packraft Handbook är den definitiva instruktionsboken för packrafting – allt du behöver veta för att börja, förbättra eller hjälpa andra. Antal sidor: 429.  Omtanke, nyfikenhet och övning hjälper dig att förutse vad som kan gå fel och hur du ska reagera när det gör det. Lyssna på Alpacka rafts blogginlägg med Luc för att lära dig mer om hans resa med att lära sig om packrafting och arbeta för att skapa en säkerhetskultur inom den globala packraftinggemenskapen.

Pris: 290:- SLUT


Bok "A long trek home" Förf. Erin McKittrick och Bretwood "Hig" Higman. Från Seattle, vad som skulle bli en 9-månader och 6 400 km färd till Aleutian Islands. Ett år senare nådde de Unimak Island, Alaska. De färdades hela sträckan utan användning av motorfordon. Deras strapatsrika resa omfattade korsning av glaciärfjordar, arga sjölejon, skidåkning i -30 graders kyla, grizzlybjörns möten och hårda stormar som gjorde drivor i våt sand.

Pris: 180:-


Bok-Moder-of-god.jpgBok "Mother of God" Förf. Paul Rosolie. En fängslande bok, som dokumenterar Pauls äventyr in i djupet av västra Amazonas.

Pris: 180:- 

©2024 Avanza Kayak & Outdoor AB