menuleft_avanza Hem Produkter Uthyrning Forum Partners Om oss Kontakta oss / hitta hit
Hopfällbara Kajaker / Kanoter Uppblåsbara Kajaker / Kanoter Packraft Fiske SUP Tillbehör Erbjudanden Beställning

  Säkerhet


Namnloes-2.jpg

mcmurdo-2.jpg

McMurdo Fast-Find 220 PLB (Personal Locator Beacon) Personlig nödsändare. För vandraren, äventyraren, seglaren, piloten, skogsarbetaren... ja för alla som befinner 220.jpgsig i områden där andra möjligheter till kommunikation är svåra eller utsätter sig för risker, är en liten personlig nödsändare en trygg investering. McMurdo Fast-Find sänder nödmeddelande via Cospas-Sarsats satellitsystem som fungerar jorden runt. När den aktiverats sänder den sin unika identifieringskod och satellitsystemet kontaktar direkt lokala räddningsstyrkor.

McMurdo Fast-Find PLB aktiveras manuellt och sänder nödmeddelande på 406 MHz till satellitsystemet Cospas-Sarsat. Se

filmen nedan till höger hur det går till att aktivera

PLB'n. Fast-Find 220, som säljs i Sverige har inbyggd GPS. Med inbyggd 50-kanals GPS sänds exakt position direkt och räddningsstyrkorna hittar dig snabbare. Fast-Find 220 är mycket liten och har ett lågt pris. Oavsett modell sänder de även på 121,5 MHz som är den frekvens som räddningsstyrkan kan pejla in. Fast-Find PLB 220 svensk manual.

PLB registreras personligt och registreringen måste uppdateras med aktuella uppgifter vartannat år. Det behövs inget tillstånd eller abonnemang att inneha en PLB. Läs gärna mer om PLB / filmnödsändare på följande myndigheters hemsidor:

Sjöfartsverket. Ny rutin fr o m juni 2017 om registrering och uppdatering av PLB.

PTS (Post- och Telestyrelsen).

MSB (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap). Ansvarig myndighet i Sverige.

Levereras med flytfodral, halsrem och universalväska. Mått: 106x47x34 mm. Vikt: 150 g.

Pris: 2 980:-


Navi Light 360° har en unik design för sin kombination av 360 graders synlighet genom superstarkt LED-ljus i ett dubbelt magnetiskt system och har ett kompakt format. Det Navi-Light-360.jpgdubbla magnetiska systemet gör att lampan fäster enkelt på de flesta underlag. Fungerar utmärkt som allmänbelystning t ex tältlampa. Kan tändas helt eller delvis och har även en blinkningsfunktion. Lampan är vattentät (20 m), flyter och är försedd med ett säkerhetslina. Ljuset är synligt upp till 9 km i mörker och kan användas 24-120 timmar beroende på användarläge. Storlek: 68x35 mm. Vikt: 155 g. Batteri: 3 st AAA.

Pris: 560:-


ClickHeat.jpgQlickHeat. Handvärmaren när du behöver extra värmetillskott frusna dagar eller som en säkerhetsdetalj vintertid. Värmen genereras av en kemisk reaktion så det behövs inga batterier eller elektricitet av något slag. Så länge dynan är förseglas förblir energin inuti och slits aldrig ut.

Med bara ett klick på en knappen, värmer ClickHeat direkt temperaturen upp till 54 C och som varar upp till 90 minuter. ClickHeat består av formel, natriumacetat. Detta är en kombination av salt och vatten. Den är giftfri, icke brandfarlig och helt säker. Samtliga produkter är återanvändbara genom att placera ClickHeat i kokande vatten i några minuter och den kommer att återgå till sin fulla uppvärmningsförmåga, klar att användas om och om igen (se video). Mått: 75x75x10 mm. Vikt: 70 g. Levereras i förpackning om tre ClickHeat_video.jpgvärmedynor.

Pris: 190:-


Flytkropp.JPGFlytkropp ger kajaken, kanoten eller båten extra flytkraft. Mått: 98x35 cm. Omkrets: 73 cm. Vikt: 400 g.

Pris: 80:-


YAK_paddlefloat-3.jpgYAK paddelflottör är ett bra hjälpmedel för att komma upp i kajaken efter en  kapsejsning. Flottören träs på paddelbladet varefter den blåses upp och fungerar då som en uterigg. Mått: 49x30 cm. Vikt: 250 g. Färg: Röd.

Pris: 400:-


nookie_hjaelm.jpgNookie-logo.jpgNookie Centre Hjälm har en robust polyetylenskal med stoppning på insidan EVA slutna celler. På insidan kan du enkelt göra justeringar för olika huvudstorlekar. Godkänd enligt CE EN1385. Färg: Gul.

Pris: 490:-


nookie-20m.jpgnookie-15m.jpgNookie-logo.jpgNookie kastlina anvädbart både vid paddling och långfärdsskridskor. Kastlinan kan fästas på bälte. Den gula linan är av 10 mm Polypropylen (flyter). Vikt: 700 g (15 m) och 950 g (20 m).

Pris 15 m: 540:-

Pris 20 m: 620:-


HMG_raeddningslina.jpgHMG-logo.jpgHMG kastlina. Ultralätta kastlinan designad för att vara lätt och bäras som midjebälte. Fodralet tillverkad i Dyneema® och linan i Spectra Core, Polypropylene Sheath, som flyter. Vikt: 466 g. Linans längd: 20 m. Klicka på bilden och se filmen.

Pris: 970:-


Saekerhetslina_Paddel_Outlife.jpgOutlife säkerhetslina för paddel av elastisk gummilina som fästes i paddel med kardborrefäste/karbinhake och i kajaken med karbinhake av plast.

Pris: 70:-


Saekerhetslina_paddel_KajakSport.jpgKajaksport_logo.pngKajakSport säkerhetslina Pro. Stark och pålitlig säkerhetslina för professionellt bruk. Säker däck boll fästsystem för däckslinor och praktiskt kardborrband för fäste i paddel. Lätt och enkelt med snabbkopplingssystem, som kan användas under tuffa förhållanden och som inte lossnar av misstag. Tillverkad av 4 mm gummilina. Längd: 1 m. Vikt: 22 g.

Pris 110:-


Saekerhetslina.jpgFEATHERCRAFT-logo-3.JPGFeathercraft säkerhetslina fäster du i kajaken så att du inte kan skiljas från den vid en eventuell kapsejsning. Den kompakta packpåsen rymmer ca 4,5 meter plattband. Ena änden av bandet är fäst i kajaken. Den andra änden är ansluten till antingen ett midjebälte eller till flytväst. Säkerhetslinan rekommenderas särskilt till sit-on-topkajaker. Om du går runt i hårt väder har du inga möjlighet att simma ikapp en kajak som driver iväg. Koppla alltid från säkerhetslinan om du ska surfa in mot land för att undvika att fastna.

Pris: 300:-


nookie_bokserlina.jpg

Nookie-logo.jpgNookie 3 m bogserlina. Stark 50 mm vävband justerbart bälte med Fixlock snabbspänne. Fodrad Cordura fodral med kardborrband. 3 m av gul tålig 25mm vävband med karbinhake.

Nookie 3 m bogserlina. Stark 50 mm vävband justerbart bälte med Fixlock snabbspänne. Fodrad Cordura fodral med kardborrband. 3 m av gul tålig 25mm vävband med karbinhake.

Pris: 380:-


Karbinhake. Dubbel krokdesign med öppningar i båda ändar. Tillverkad i kraftigt rostfritt stål och säkra stängningar av öppningen. Finns i två storlekar. Ej för klättring.

S. Mått: 68 x 30 mm. Vikt:14 g. Håller för 11 kg.

Pris: 40:-

L. Mått: 89 x 38 mm. Vikt: 29 g. Håller för 33 kg.

Pris 50:-


Aqua-Bound BilgeMaster: High-Visibility, High-Volume PumpAqua-Bound länspump. Handpump för dränering av kajaken. Utflöde både vid upp- och nerdrag. Flytkropp runt skaftet. Rostfro kolvstång. Ögla för säkerhetslina. Isärtagbar för att rensa ev sand. Pumpen finns i två längder:

53 cm. Avstånd mellan in-och utflöde: 43 cm.

45 cm. Avstånd mellan in-och utflöde: 35 cm.

Pris: 360:-


Ankare, dragg. Hopfällbar, med snabbkoppling. Galvaniserad. Mått: 18 cm lång och 17 cm bred. Vikt: 0,7 kg.

Pris: 60:-


visselpipa_kompass2-3.jpgVisselpipa med kompass som med fördel fästes på flytväst, dragkedja etc. Längd: 5 cm. Färg: Grå.

Pris: 40:- 


Visselpipa som med fördel fästes på flytväst, dragkedja etc. Färg: Orange och svart.

Pris: 15:-


Swedish-firesteel-2.0.jpglightmyfire_logo.pngLight My Fire. Med Swedish FireKnife i ryggsäcken har du alltid tändstålet nära till hands. Den praktiska kniven är tillverkad i samarbete med Mora och är en färgglad variant av den klassiska morakniven men tändstålet integrerat i skaftet. För att få gnistor drar du bara baksidan av kniven över tändstålet. Skaftet i friktionsrikt gummi ger ett bra grepp och säker hantering.. Knivbladet ovankant är specialslipad för att fungera så bra som möjligt med tändstålet.

Så här fungerar tändstål:

- Skrapa av färgskiktet på din nya tändstål med baksidan av knivbladet.

- Dra baksidan av knivbladet ner över tändstålet. Gnistorna sköter resten!

Detaljer:

- Profilslipat blad.

- Skapar en gnista med 2980 °C som enkelt tänder friluftskök, papper, torrt gräs, näver     eller annat fnöske.

- Handtag i friktionsgummi för ett fast och bra grepp.

- Fungerar i vått som torrt, i kyla eller värme.

- Tändstålet håller för ca 3000 användningar.

Material:

Egg: Härdat Sandvik 12C27 rostfritt stål. Handtag: TPE-gummi. Swedish FireSteel®: Magnesiumlegering. Mått: 22,5 x 4,5 x 3,8 cm. Vikt: 94 gram. Färg: Orange.

Pris 270:-


eldstaal2.jpgEldstål scoutmodell. Kraftigt eldstål med maximal tändsäkerhet i alla klimat, även i våta miljöer. Eldstålet är även pefekt för tändning av gasol- och spritkök. Rekommenderas av International Survival Association. Räcker till ca 5 000 tändningar. Längd 75 mm. Vikt 25 g.
Pris: 60:-


Stormtändstickor

Tändstickor i ask. Pris: 10:-

Tändstickor i vattentät behållare. Pris: 20:-


imagesCAXXBAZK.jpgCederroth första förband Liten. 1 st Specialkompress 8x12 cm

och 1 st Elastisk binda 6x300 cm.

Pris: 10:-


Snögg förbandsutrustning . Självhäftande förband fastnar ej i sår, hår eller hud. Vått förband kan läggas på våt yta. Porösa. Antiseptiska. Hudvänliga. Förstahjälpen MINI är en enkel förbandssats med det mest för förbansläggning. I återförslutningsbar plastpåse finns: 1 st Fingerförband 6 x 100 cm, 1 st Allförband 9 x 100 cm, 1 st Häftgas 2,5 x 250 cm, 1 st Elasto 6 x 100 cm och 6 st Plåsterstrips. Förpackningens storlek: 20 x 12 x 5,5 cm.

Pris: 50:- 

©2018 Avanza Kayak & Outdoor