menuleft_avanza Hem Produkter Uthyrning Forum Partners Om oss Kontakta oss / hitta hit
Hopfällbara Kajaker / Kanoter Uppblåsbara Kajaker / Kanoter Packraft Fiske SUP Övrig Utrustning REA Beställning

  Säkerhet


Namnloes-2.jpg

mcmurdo-2.jpg

McMurdo Fast-Find 220 PLB (Personal Locator Beacon) Personlig nödsändare. För vandraren, äventyraren, seglaren, piloten, skogsarbetaren... ja för alla som befinner 220.jpgsig i områden där andra möjligheter till kommunikation är svåra eller utsätter sig för risker, är en liten personlig nödsändare en trygg investering. McMurdo Fast-Find sänder nödmeddelande via Cospas-Sarsats satellitsystem som fungerar jorden runt. När den aktiverats sänder den sin unika identifieringskod och satellitsystemet kontaktar direkt lokala räddningsstyrkor.

McMurdo Fast-Find PLB aktiveras manuellt och sänder nödmeddelande på 406 MHz till satellitsystemet Cospas-Sarsat. Se

filmen nedan till höger hur det går till att aktivera

PLB'n. Fast-Find 220, som säljs i Sverige har inbyggd GPS. Med inbyggd 50-kanals GPS sänds exakt position direkt och räddningsstyrkorna hittar dig snabbare. Fast-Find 220 är mycket liten och har ett lågt pris. Oavsett modell sänder de även på 121,5 MHz som är den frekvens som räddningsstyrkan kan pejla in. Fast-Find PLB 220 svensk manual.

PLB registreras personligt och registreringen måste uppdateras med aktuella uppgifter vartannat år. Det behövs inget tillstånd eller abonnemang att inneha en PLB. Läs gärna mer om PLB / filmnödsändare på följande myndigheters hemsidor:

Sjöfartsverket. Ny rutin fr o m juni 2017 om registrering och uppdatering av PLB.

PTS (Post- och Telestyrelsen).

MSB (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap). Ansvarig myndighet i Sverige.

Levereras med flytfodral, halsrem och universalväska. Mått: 106x47x34 mm. Vikt: 150 g.

Pris: 2 980:-


Navi Light 360° har en unik design för sin kombination av 360 graders synlighet genom superstarkt LED-ljus i ett dubbelt magnetiskt system och har ett kompakt format. Det Navi-Light-360.jpgdubbla magnetiska systemet gör att lampan fäster enkelt på de flesta underlag. Fungerar utmärkt som allmänbelystning t ex tältlampa. Kan tändas helt eller delvis och har även en blinkningsfunktion. Lampan är vattentät (20 m), flyter och är försedd med ett säkerhetslina. Ljuset är synligt upp till 9 km i mörker och kan användas 24-120 timmar beroende på användarläge. Storlek: 68x35 mm. Vikt: 155 g. Batteri: 3 st AAA.

Pris: 460:- (ord pris 560:-)


Orbiloc_logo_color.jpgOrbiloc-miljoe.jpgOrbiloc Outdoor Dual är en danskproducerad kvalitetslampa för säkerhet och markering för att göra dig synlig för andra. Perfekt för kajakpaddling, dykning, spårning, vandring och löpning. Även som markering på din hund. De många fästmöjligheterna gör det enkelt och säkert att fästa ljuset på remmen på din kajak, din dykutrustning eller runt Orbiloc-white-outdoor-dual-2.jpgarmen själv. Du kan också använda den som markering för ditt tältläger, ditt redskap eller en fast punkt. Vattentät ner till 100 meter i 1 timme (IPX8).  Modern, platt och strömlinjeformad design. Olika tillbehör gör det enkelt att byta mellan olika fästanordningar. Tål en belastning på 100 kg och är extremt tålig mot tryck och slag. Linsen ger 270 ° ljusbild, vilket gör att ljuset syns från många riktningar och är synlig från ett avstånd på 5 km. Ljusbilden kan ändras från fast eller blinkande sken. Testad i extrema miljöer och tål temperaturer från -40 C till 50 C. Storlek: 48x30x24 mm med gummiband. Vikt: 21 gram. Batteritid: Stabil: 100 timmar, Blinkande: 250 timmar. Batterier: 2 x CR2032. Färger: Gul, Röd, Blå, Grön och Vit. Vitt sken finns i lager övriga färger är beställningsvara.

Orbiloc Outdoor Dual Safety Light levereras med Orbiloc karbin, Orbiloc Gummirem,  Orbiloc Buckle och batterier.

Pris: 290:-

orbiloc_service_kit_LR-500x500.jpgOrbiloc Service Kit innehåller 1 st O-ring med silicon och 2 st CR2032 litium batterier.

Pris: 70:-


Glowstick_roed.pngLysstav / Glowstick. Använd vid strömavbrott, markeringar i mörkret, dans och lek. Lysstavarna går bra att använda under vattnet. Storlek: 15x150 mm. Brinntid: ca 12 timmar. Färg: Röd.

Pris: 15:-


Handbloss-roed.jpgAbatross_logo.pngAlbatross handbloss. Nödsignal med rött sken, som används i nödsituation. Storlek: 25x235 mm. Vikt: 195 g. Brinntid: 60 sek.

Åldersgräns 18 år. Kan inte skickas i paket. Beställningsvara.

Pris: 150:-


ClickHeat.jpgQlickHeat. Handvärmaren när du behöver extra värmetillskott frusna dagar eller som en säkerhetsdetalj vintertid. Värmen genereras av en kemisk reaktion så det behövs inga batterier eller elektricitet av något slag. Så länge dynan är förseglas förblir energin inuti och slits aldrig ut.

Med bara ett klick på en knappen, värmer ClickHeat direkt temperaturen upp till 54 C och som varar upp till 90 minuter. ClickHeat består av formel, natriumacetat. Detta är en kombination av salt och vatten. Den är giftfri, icke brandfarlig och helt säker. Samtliga produkter är återanvändbara genom att placera ClickHeat i kokande vatten i några minuter och den kommer att återgå till sin fulla uppvärmningsförmåga, klar att användas om och om igen (se video). Mått: 75x75x10 mm. Vikt: 70 g. Levereras i förpackning om tre värmedynor.

Pris: 190:-


Flytkropp.JPGFlytkropp ger kajaken, kanoten eller båten extra flytkraft. Mått: 98x35 cm. Omkrets: 73 cm. Vikt: 400 g. Färg: Ljusblå och Vit.

Pris: 80:-


YAK_logo.jpgYAK_paddlefloat-3.jpgYAK paddelflottör är ett bra hjälpmedel för att komma upp i kajaken efter en  kapsejsning. Flottören träs på paddelbladet varefter den blåses upp och fungerar då som en uterigg. Mått: 49x30 cm. Vikt: 250 g. Färg: Röd.

Pris: 400:-


nookie_hjaelm.jpgNookie-logo.jpgNookie Centre Hjälm har en robust polyetylenskal med stoppning på insidan EVA slutna celler. På insidan kan du enkelt göra justeringar för olika huvudstorlekar. Godkänd enligt CE EN1385. Färg: Gul.

Pris: 490:-


Kastlina_15m.jpgKastlina i påse med instruktion, reflex och handtag för den nödställde. Flytande 8 mm lina med reflexinslag. Linans längd: 15 m. Vikt: 380 g

Pris: 220:- 


HMG_raeddningslina.jpgHMG-logo.jpgHMG kastlina. Ultralätta kastlinan designad för att vara lätt och bäras som midjebälte. Fodralet tillverkad i Dyneema® och linan i Spectra Core, Polypropylene Sheath, som flyter. Vikt: 466 g. Linans längd: 20 m. Klicka på bilden och se filmen.

Pris: 980:-


Nyhet 2019

HMG-logo.jpg

HMG_groundcloth.jpgHMG Ground Cloth för minimalistiska vandraren, som gillar att sova under bar himmel men vill ha markskydd från fukt, lera och smuts. Perfekt för äventyrare ständigt på resande fot och behöver snabbt skydd mot dåligt väder tillsammans en tarp. Tillverkad av 100% vattentät Dyneema® Composite Fabric. Fästpunkter i ändarna och på mitten för att förankra marksydde så att den inte blåser bort. Mått: 132 x 244 cm. Vikt: 107 g. Färg: Grön.

Pris:- 2 250:-


Saekerhetslina_Paddel_Outlife.jpgOutlife_logo-2.pngOutlife säkerhetslina för paddel av elastisk gummilina som fästes i paddel med kardborrefäste/karbinhake och i kajaken med karbinhake av plast.

Pris: 70:-


Saekerhetslina_paddel_KajakSport.jpgKajaksport_logo.pngKajakSport säkerhetslina Pro. Stark och pålitlig säkerhetslina för professionellt bruk. Säker däck boll fästsystem för däckslinor och praktiskt kardborrband för fäste i paddel. Lätt och enkelt med snabbkopplingssystem, som kan användas under tuffa förhållanden och som inte lossnar av misstag. Tillverkad av 4 mm gummilina. Längd: 1 m. Vikt: 22 g.

Pris 110:-


Saekerhetslina.jpgFEATHERCRAFT-logo-3.JPGFeathercraft säkerhetslina fäster du i kajaken så att du inte kan skiljas från den vid en eventuell kapsejsning. Den kompakta packpåsen rymmer ca 4,5 meter plattband. Ena änden av bandet är fäst i kajaken. Den andra änden är ansluten till antingen ett midjebälte eller till flytväst. Säkerhetslinan rekommenderas särskilt till sit-on-topkajaker. Om du går runt i hårt väder har du inga möjlighet att simma ikapp en kajak som driver iväg. Koppla alltid från säkerhetslinan om du ska surfa in mot land för att undvika att fastna.

Pris: 300:-


nookie_bokserlina.jpg

Nookie-logo.jpgNookie 3 m bogserlina. Stark 50 mm vävband justerbart bälte med Fixlock snabbspänne. Fodrad Cordura fodral med kardborrband. 3 m av gul tålig 25mm vävband med karbinhake.

Nookie 3 m bogserlina. Stark 50 mm vävband justerbart bälte med Fixlock snabbspänne. Fodrad Cordura fodral med kardborrband. 3 m av gul tålig 25mm vävband med karbinhake.

Pris: 380:-


HMG-logo.jpgHMG_CARABINER.jpgThe flat micro D-carbiner. Denna lilla karbinhake är användbar för många ändamål. Tillverkad i aluminium och stål. Mått: 4 x 2,5 x 0,2 cm. Vikt: 3 g.

OBS! Ej avsedd för klättring!

Pris: 25:-


SB4-03-11_front_BULK1.jpgSB3-03-01_front_BULK1.jpgNite-Ize-Logo.jpgNite Ize Gear Karbin S-form med två grindar. Tillverkad i rostritt stål. För att säkra, koppla ihop eller organisera alltifrån nycklar till utrustning.

OBS! Ej avsedd för klättring!

Storlek
#2: 5,1 cm x 2,2 cm. Klarar 4,5 kg. Svart. Pris: 25:-
#3: 6,7 cm x 2,9 cm. Klarar 11,3 kg. Svart. Pris: 35:-
#4: 8,9 cm x 3,8 cm. Klarar 34,0 kg. Silver. Pris: 45:-Aqua-Bound BilgeMaster: High-Visibility, High-Volume PumpAqua-Bound länspump. Handpump för dränering av kajaken. Utflöde både vid upp- och nerdrag. Flytkropp runt skaftet. Rostfro kolvstång. Ögla för säkerhetslina. Isärtagbar för att rensa ev sand. Pumpen finns i två längder:

53 cm. Avstånd mellan in-och utflöde: 43 cm.

45 cm. Avstånd mellan in-och utflöde: 35 cm.

Pris: 380:-


Ankare, dragg. Hopfällbar, med snabbkoppling. Galvaniserad. Mått: 18 cm lång och 17 cm bred. Vikt: 0,7 kg.

Pris: 60:-


visselpipa_kompass2-3.jpgVisselpipa med kompass som med fördel fästes på flytväst, dragkedja etc. Längd: 5 cm. Färg: Grå.

Pris: 50:- 


Baltic.jpgBaltic-Visselpipa.jpgBaltic Visselpipa som med fördel fästes på flytväst, dragkedja etc. Färg: Orange.

Pris: 35:-


Visselpipa som med fördel fästes på flytväst, dragkedja etc. Färg: Svart.

Pris: 20:-


Swedish-firesteel-2.0.jpglightmyfire_logo.pngLight My Fire. Med Swedish FireKnife i ryggsäcken har du alltid tändstålet nära till hands. Den praktiska kniven är tillverkad i samarbete med Mora och är en färgglad variant av den klassiska morakniven men tändstålet integrerat i skaftet. För att få gnistor drar du bara baksidan av kniven över tändstålet. Skaftet i friktionsrikt gummi ger ett bra grepp och säker hantering.. Knivbladet ovankant är specialslipad för att fungera så bra som möjligt med tändstålet.

Så här fungerar tändstål:

- Skrapa av färgskiktet på din nya tändstål med baksidan av knivbladet.

- Dra baksidan av knivbladet ner över tändstålet. Gnistorna sköter resten!

Detaljer:

- Profilslipat blad.

- Skapar en gnista med 2980 °C som enkelt tänder friluftskök, papper, torrt gräs, näver     eller annat fnöske.

- Handtag i friktionsgummi för ett fast och bra grepp.

- Fungerar i vått som torrt, i kyla eller värme.

- Tändstålet håller för ca 3000 användningar.

Material:

Egg: Härdat Sandvik 12C27 rostfritt stål. Handtag: TPE-gummi. Swedish FireSteel®: Magnesiumlegering. Mått: 22,5 x 4,5 x 3,8 cm. Vikt: 94 gram. Färg: Orange.

Pris 270:-


Stormtändstickor

Tändstickor i ask. Pris: 10:-

Tändstickor i vattentät behållare. Pris: 20:-


imagesCAXXBAZK.jpgCederroth första förband Liten. 1 st Specialkompress 8x12 cm

och 1 st Elastisk binda 6x300 cm.

Pris: 10:-


Snögg förbandsutrustning . Självhäftande förband fastnar ej i sår, hår eller hud. Vått förband kan läggas på våt yta. Porösa. Antiseptiska. Hudvänliga. Förstahjälpen MINI är en enkel förbandssats med det mest för förbansläggning. I återförslutningsbar plastpåse finns: 1 st Fingerförband 6 x 100 cm, 1 st Allförband 9 x 100 cm, 1 st Häftgas 2,5 x 250 cm, 1 st Elasto 6 x 100 cm och 6 st Plåsterstrips. Förpackningens storlek: 20 x 12 x 5,5 cm.

Pris: 50:- 

©2019 Avanza Kayak & Outdoor