menuleft_avanza Hem Produkter Uthyrning Beställning Forum Partners Om oss Kontakta oss / hitta hit
Hopfällbara Kajaker / Kanoter Uppblåsbara Kajaker / Kanoter Packraft Fiske SUP Övriga produkter REA

  Säkerhet


ICOM_IC-M23.jpgICOM_logo.jpgICOM IC-M23 är en liten och kompakt marinradio full med smarta och innovativa lösningar. Om olyckan är framme och radion hamnar i vattnet flyter den och blinkar vilket gör den lätt att hitta i mörker. Icom kallar det Float’n Flash. Energibesparande PA-modul IC-M23 använder ett mobiltelefonliknande 3.7 V Lithium-Ion-batteri men kan ändå tack vare en patentsökt nyutvecklad PA-modul leverera en uteffekt på 5 Watt. Radion har en lättläst LCD-skärm med tydlig kanalindikation och en lättmanövrerad knappsats. Både knappsats och display är bakgrundsbelysta för enkel mörkeranvändning. Den inbyggda laddningsregulatorn gör det möjligt att ladda batteripaketet direkt i radion med hjälp av en väggladdare eller cigarrettändarkabel. Funktionerna för volym hög/av ändrar tillfälligt volymen till den högsta/lägsta nivån med två knapptryck. Användaren kan enkelt ändra volymnivån enligt den omgivande miljön och på så sätt uppfatta det mottagna meddelandet.

Övriga funktioner
- Vattentät konstruktion motsvarande IP67 "Dual-/triwatch"-funktion.
- 4 stegs för batteriindikator Energisparfunktion med 2 steg.
- "AutoScan"-funktion startar scanning när ingen signal mottas på 30 sekunder.

- Enknappsåtkomst till kanal 16 "AquaQuake"-dräneringsfunktion.
Pris: 1 890:- (ord pris 2 490:-)


Nyhet 2024

Noedradio.pngNödradio med vev för alstring av reservström eller via solceller. Bra att ha i nödsituationer. Har laddningsbart batteri som också fungera som powerbank (4000 mAh). Lyssna på radio (både AM-/FM-band), ha den som ficklampa eller som powerbank. Denna vevradio har massor av användningsområden och borde finnas i allas hem eller på camping. Kan även drivas med vanliga batterier (AAA/LR03). Ficklampa LED (1W/30LM). Vattentät IPX3 Uttag för hörlurar. Mått: 143x78x45 mm. Vikt: 350 g. Färg: Neon/Grå.

Pris: 430:-


Orbiloc-miljoe-2.jpg

Orbiloc_logo_color-2.jpgOrbiloc Outdoor Dual är en danskproducerad kvalitetslampa för säkerhet och markering för att göra dig synlig för andra. Perfekt för kajakpaddling, dykning, spårning, vandring och löpning. Även som markering på din hund. De många fästmöjligheterna gör det enkelt och säkert att fästa ljuset på remmen på din kajak, din Orbiloc-white-outdoor-dual-2.jpgdykutrustning eller runt armen själv. Du kan också använda den som markering för ditt tältläger, ditt redskap eller en fast punkt. Vattentät ner till 100 meter i 1 timme (IPX8). Modern, platt och strömlinjeformad design. Olika tillbehör gör det enkelt att byta mellan olika fästanordningar. Tål en belastning på 100 kg och är extremt tålig mot tryck och slag. Linsen ger 270 ° ljusbild, vilket gör att ljuset syns från många riktningar och är synlig från ett avstånd på 5 km. Ljusbilden kan ändras från fast eller blinkande sken. Testad i extrema miljöer och tål temperaturer från -40 C till 50 C. Storlek: 48x30x24 mm med gummiband. Vikt: 21 gram. Batteritid: Stabil: 100 timmar, Blinkande: 250 timmar. Batterier: 2 x CR2032. Färger: Gul, Röd, Blå, Grön och Vit. Vitt sken finns i lager övriga färger är beställningsvara. Orbiloc Outdoor Dual Safety Light levereras med Orbiloc karbin, Orbiloc Gummirem, Orbiloc Buckle och batterier.

Pris: 290:-

orbiloc_service_kit_LR-500x500.jpgOrbiloc Service Kit innehåller 1 st O-ring med silicon och 2 st CR2032 litium batterier.

Pris: 70:-


Felxtailgear-logo-black.pngFlextailgear_Helio_blue.jpgFlextailgear Helio är en liten och praktisk LED lampa som kan användas för olika ändamål t ex positionsljus, tältlampa, ficklampa. Uppladdningsbart batteri, kan anslutas direkt till Power bank. USB kabel ansluts i lampan med Type-C (samma som mobiltelefon). Reglerbar ljusstyrka samt blinkande ljus. Lampan kan hängas i bygel och i medföljande karbinhake (40 mm) samt direkt på plåt då botten på lampan är magnetisk. Genererar 220 lumen. Drifttid: ca 10 timmar beroende på ljusstyrka. Storlekt: 30x38x48 mm. Vikt: 40 g. Färg: Blå.

Pris: 240:-

YouTube_logo.png


Glowstick_roed.png

BasicNature_Logo-2.jpgBasicNature Glowstick / Ljusstav. Klassikern för positionering, signalering, för nödsituationer, fester eller bara camping och friluftsliv. Ljusstaven fungerar också under vatten och under de värsta förhållandena. Det är alltid en höjdpunkt under nattpromenader eller i lägret att markera rutter och hinder. Glödpinnen lyser väldigt starkt i ungefär en 30 min, sedan ljust i 2 timmar och sedan svag ljus i cirka 10 timmar. Längd: 145 mm. Diam: 16 mm. Vikt: 24 g. Färg: Röd.  

Pris: 15:-


McNett_logo-2.pngGearaid_NiGlo-GearMarker_Miljoe.jpgGearaid_NiGlo-GearMarker_Orange.jpgGearaid_NiGlo-GearMarker_Lime.jpgMcNETT Nitestik är ett uppladdningsbart glödljus i mörkret i form av nyckelring och markör för nycklar och utomhusutrustning. Den laddas av solljus eller artificiellt ljus och lyser starkt till en början sedan bleknar den till en konstant glödljus som kan ses hela natten. Den är IPX8 vattentät, dammsäker och väderbeständig, kan fästas på olika redskap och är liten och lätt. Färg: Lime och Orange.

Pris: 40:-


Handbloss-roed.jpgAbatross_logo.pngAlbatross handbloss. Nödsignal med rött sken, som används i nödsituation. Storlek: 25x235 mm. Vikt: 195 g. Brinntid: 60 sek.

Åldersgräns 18 år. Kan inte skickas i paket. Beställningsvara.

Pris: 160:-


PSP-SOLAS-reflective-tape.jpgPSP-logo.gifPSP SOLAS Retro-reflective tape. Reflextejp som är godkänd för användning enligt SOLAS "Safety of Life at Sea" som bland annat reglerar hur fartyg ska vara utrustade och konstruerade. Tejpen kan med fördel fästas på flytvästen, paddeln eller kajaken. Tejpen har bevisat lång synbarhet och håller utmärkt över lång tid. Användbar för professionellt bruk. Mått: 50 mm x 1 m. Färg: Silver/Reflex.

Pris: 370:-


ClickHeat.jpgQlickHeat. Handvärmaren när du behöver extra värmetillskott frusna dagar eller som en säkerhetsdetalj vintertid. Värmen genereras av en kemisk reaktion så det behövs inga batterier eller elektricitet av något slag. Så länge dynan är förseglas förblir energin inuti och slits aldrig ut.

Med bara ett klick på en knappen, värmer ClickHeat direkt temperaturen upp till 54 C och som varar upp till 90 minuter. ClickHeat består av formel, natriumacetat. Detta är en kombination av salt och vatten. Den är giftfri, icke brandfarlig och helt säker. Samtliga produkter är återanvändbara genom att placera ClickHeat i kokande vatten i några minuter och den kommer att återgå till sin fulla uppvärmningsförmåga, klar att användas om och om igen (se video). Mått: 75x75x10 mm. Vikt: 70 g. Levereras i förpackning om tre värmedynor.

Pris: 190:-


Flytkropp.JPGFlytkropp ger kajaken, kanoten eller båten extra flytkraft. Mått: 98x35 cm. Omkrets: 73 cm. Vikt: 400 g. Färg: Ljusblå och Vit.

Pris: 80:-


Outlife_logo-2.pngoutlife-paddelflottor-uppblasbar.jpgOutlife paddelflottör uppblåsbar med stor volym för att förenkla självräddning. Flottören används för att stabilisera kajaken och underlättar för dig att komma upp i kajaken igen efter att du hamnat i vattnet. Flottören flyter och fästs på paddelns ena blad. Paddelns andra blad sätts sedan under kajakens däckslinor, vilket stabiliserar kajaken och tillåter dig att enkelt ta dig upp igen utan att tappa balansen. Outlifes uppblåsbara paddelfottör har två luftkammare för extra säkerhet och tar mycket liten plats då den inte används. Den är försedd med snabbspänne med inbyggd visselpipa och konstruerad med rejäla dräneringshål. Den fungerar även som en skön huvudkudde på natten under turpaddlingar.

Pris: 400:-


Outlife_logo-2.pngoutlife-paddelflottor-fast-2.jpgOutlife paddelfottör fast. Paddelflottörens huvudsakliga syfte är att användas för att stabilisera kajaken om man skulle behöva ta sig upp i den från vattnet, men den kan även användas som skydd när du drar upp din kajak på land, som skönt sittunderlag eller ha som huvudkudde. Flottören har en skumkropp. Smidigt då den är färdig för användning och ej behöver blåsas upp. Spänns lätt fast på kajaken i dess däckslinor.Specifikation

- Extra stor volym för en stabilare självräddning

- Reflexer fram, bak och ovan

- Extra robust material på ovansidan för att kunna användas som kajakskydd

​kontrasterande färger för bästa synlighet

- Två separata fickor för att paddeln ska kunna monteras från båda sidor av kajaken utan       att man behöver ta loss flottören från kajaken och därmed få en extra sak att hålla ordning på.

- Två visselpipor

- Avrundade hörn för att paddeln ska så lätt som möjligt glida in i sitt fack samt så blir flottören mer "ett" med kajaken.

- Flottörens stora ficka har dessutom dräneringshål. 

Pris: 400:-


nookie_hjaelm.jpgNookie-logo.jpgNookie Centre Hjälm har en robust polyetylenskal med stoppning på insidan EVA slutna celler. På insidan kan du enkelt göra justeringar för olika huvudstorlekar mellan 50-60 cm. Godkänd enligt CE EN1385. Vikt: 540 g. Färg: Gul.

Pris: 490:-


lundhags-logo.pngLundhags_norroena_raeddningslina.jpgLundhags Norröna räddningslina för livräddning på isen. Linan är 24 meter lång och påsen är viktad för att ge bra kastegenskaper. Den glider bra på snö och is och flyter när den hamnar i vattnet. Justerbart handtag och en ögla. Vikt: 690 g.

Pris: 330:-

YouTube_logo.png


Kastlina_15m.jpgKastlina i påse med instruktion, reflex och handtag för den nödställde. Flytande 8 mm lina med reflexinslag. Linans längd: 15 m. Vikt: 380 g

Pris: 220:- 


HMG_Ultralight-Safety-Gear.jpgHMG_logo_2.pngHMG kastlina. Ultralätta kastlinan designad för att vara lätt och bäras som midjebälte. Fodralet tillverkad i Dyneema® och linan i Spectra Core, Polypropylene Sheath, som flyter. Linans längd: 20 m. Vikt: 466 g.

ris: 1 290:-

Vimeo_logo-2.jpg


Linfaangarrem-2.jpgLinfångarrem från PIKMAKARN. Linfångarrem i neongul säkerhetsfärg för långfärdsskridskoåkning, som kopplas ihop med kastlinan och midjebältet. Remmen hålls fast med fyra justerbara kardborrefästpunkter som fästes enkelt på axelremen utan att behöva sys fast. Komplett med karbinhake (brottgräns 270 kg) i rätt storlek samt fyra kardborreband för att fästa på axelremmen.

Pris: 190:-


BasicNature_Logo-2.jpgBasicNature-Ultralite-Bivy.jpgBasicNature Ultralite Bivy. Vind- och vattentät film reflekterar 90 % av kroppsvärmen. Det är kraftigare än en räddningsfilts folie och på grund av sin sovsäcksform passar den också bättre för en akut bivack. Ultralite Bivy bör ingå i varje första hjälpen-kit eller som extra skydd mot kyla. Mått: 213x91 cm. Packstorlek: 7x8 cm Vikt: 108 g.

Pris: 230:-


Leech_logo.jpgFlytsnore_Orange_Use.jpgLEECH flytrem för glasögon. Tillverkad av mjukt, slitstarkt neoprenmaterial, är denna rem designad för att hålla fast glasögonen på ett följsamt sätt på ditt huvud. Dragskon på remmen gör att den passar alla. Perfekt säkerhet inom olika aktiviteter som paddling, löpning m fl. Remmen fungerar också som flytelement om du råkat tappa glasögonen i vattnet. Längd: 665 mm. Vikt: 12 g. Färg: Röd och Orange.

Pris: 100:-

Flytsnore_orange.jpgFlytsnore_roed.jpg


Saekerhetslina_Paddel_Outlife.jpgOutlife_logo-2.pngOutlife säkerhetslina för paddel av elastisk gummilina som fästes i paddel med kardborrefäste/karbinhake och i kajaken med karbinhake av plast.

Pris: 70:-


kajaksport-paddle-leash-pro.jpgKajaksport_logo.pngKajakSport säkerhetslina Pro. Stark och pålitlig säkerhetslina för professionellt bruk. Säker däck boll fästsystem för däckslinor och praktiskt kardborrband för fäste i paddel. Lätt och enkelt med snabbkopplingssystem, som kan användas under tuffa förhållanden och som inte lossnar av misstag. Tillverkad av 4 mm gummilina. Längd: 1 m. Vikt: 22 g.

Pris 115:-


Saekerhetslina.jpgFEATHERCRAFT-logo-3.JPGFeathercraft säkerhetslina fäster du i kajaken så att du inte kan skiljas från den vid en eventuell kapsejsning. Den kompakta packpåsen rymmer ca 4,5 meter plattband. Ena änden av bandet är fäst i kajaken. Den andra änden är ansluten till antingen ett midjebälte eller till flytväst. Säkerhetslinan rekommenderas särskilt till sit-on-topkajaker. Om du går runt i hårt väder har du inga möjlighet att simma ikapp en kajak som driver iväg. Koppla alltid från säkerhetslinan om du ska surfa in mot land för att undvika att fastna.

Pris: 330:-


nookie_bokserlina.jpg

Nookie-logo.jpgNookie 3 m bogserlina. Stark 50 mm vävband justerbart bälte med Fixlock snabbspänne. Fodrad Cordura fodral med kardborrband. 3 m av gul tålig 25mm vävband med karbinhake.

Nookie 3 m bogserlina. Stark 50 mm vävband justerbart bälte med Fixlock snabbspänne. Fodrad Cordura fodral med kardborrband. 3 m av gul tålig 25mm vävband med karbinhake.

Pris: 380:-


Aqua-Bound BilgeMaster: High-Visibility, High-Volume PumpAquabound_logo-3-3.pngAqua-Bound BilgeMaster Pump. Länspump för dränering av kajaken. Utflöde både vid upp- och nerdrag. Flytkropp runt skaftet. Rostfri kolvstång. Ögla för säkerhetslina. Isärtagbar för att rensa ev sand. Längd: 53 cm. Avstånd mellan in-och utflöde: 43 cm.

Pris: 390:-


Kajaksport_logo.pngkajaksport-lanspump.jpgKajaksport Länspump. Hjälper dig att tömma vatten ut sittbrunnen. Kläm enkelt fast pumpen mellan knäna så att nedre änden på pumpen står i vattnet. Pumpa sedan ut vattnet med en hand. Pumpen har stor kapacitet och skumytan gör den lätt och bekväm att klämma fast med benen. Flytkropp runt skaftet. Rostfri kolvstång. Ögla med säkerhetslina. Isärtagbar för att rensa ev sand. Längd: 48 cm. Vikt: 300 g.

Pris: 330:-


Oeskar.jpgÖskar. Mått: 195x135 mm. Vikt: 210 g. Volym: 1,5 L. Färg: Blå.

Pris: 40:-


Ankare, dragg. Hopfällbar, med snabbkoppling. Galvaniserad. Mått: 18 cm lång och 17 cm bred. Vikt: 0,7 kg.

Pris: 60:-


visselpipa_kompass2-3.jpgVisselpipa med kompass är bra att ha ute på sjön eller på vandringsturen av säkerhetsskäl. Fästes på flytväst, dragkedja

etc. Visselpipa är liten, kompakt och ger ifrån sig ett starkt ljud. Färg: Grå.

Pris: 45:- 


Outlife_logo-2.pngoutlife-visselpipa.jpgOutlife visselpipa. Visselpipa är bra att ha ute på sjön eller på vandringsturen av säkerhetsskäl. Fästes på flytväst, dragkedja etc. Visselpipa är liten, kompakt och ger ifrån sig ett starkt ljud. Färg: Röd.

Pris: 30:-


Visselpipa är bra att ha ute på sjön eller på vandringsturen av säkerhetsskäl. Fästes på flytväst, dragkedja etc. Visselpipa är liten, kompakt och ger ifrån sig ett starkt ljud. Färg: Svart.

Pris: 20:-


BasicNature_Logo-2.jpgBasicNature_taendstaal.jpgBasicNature Firesteel. Du kan tända vilken eld som helst med detta eldstål. Gnistor med upp till 3000 ° C antänder grill, lägereld eller gaskök. Eldstålet är helt okänsligt för fukt, faller inte under transportföreskrifterna för farligt gods. Tändstålet räcker upp till 10.000 slag. Storlek: 95x20x15 mm. Längd magnesiumlegeringsstaven: 65 mm. Vikt: 45 g.

Pris: 130:-


GearAid-Logo-red.jpgGearAid-Kotu-Tanto.jpgGearAid-Kotu-Tanto.jpgGearAid Kotu Tanto Knife är byggd för överlevnad och har ett fast blad och knivslidan som enkelt monteras i bältet eller på utrustning för att vara lätt tillgänglig. Knivens design gör den användbart för jakt och fiske. Titanbelagt blad i tantostil har både raka och räfflade kanter. 420-rostfritt stålblad är utrustat med en robust glasbrytare i ena änden vilket gör den till en perfekt överlevnadskniv. Inkluderar en flasköppnare på handtaget. Mått: 146x32 mm. Bladlängd: 76 cm. Vikt: 204 g.

Pris: 340:-


Morakniv_logo.jpgMorakniv_Eldris_S.jpgMorakniv Eldris S är kniven som är smidig att förvara i fickan eller ryggsäcken, bladet är 2 mm tjockt och 59 mm långt. Totallängd 143 mm. Det fasta bladet ger både styrka och säkerhet i varje skär. Bladet är tillverkat av 12C27, ett högkvalitativt svenskt rostfritt stål. Storleken på bladet passar många situationer du möter på vandringen, campingturen eller under jakten. Ett säkert grepp uppbyggt av två olika polymer och klicklås gör kniven säker att hantera. Perfekt för både nya och mer erfarna äventyrare. Eldris kit tar dig till nästa nivå. Paracord-snöret gör det möjligt att hänga kniven runt halsen och sekundärlåset gör att kniven fixeras säkert i knivslidan. Dessutom ingår ett tändstål som matchar knivens storlek och som är perfekt när det är dags att tända lägerelden. Färg: Blå.

Pris: 330:-

YouTube_logo.png


Swedish-firesteel-2.0-2.jpglightmyfire_logo.pngLight My Fire Fireknife. Med Swedish FireKnife i ryggsäcken har du alltid tändstålet nära till hands. Den praktiska kniven är tillverkad i samarbete med Mora och är en färgglad variant av den klassiska morakniven men tändstålet integrerat i skaftet. För att få gnistor drar du bara baksidan av kniven över tändstålet. Skaftet i friktionsrikt gummi ger ett bra grepp och säker hantering. Knivbladet ovankant är specialslipad för att fungera så bra som möjligt med tändstålet.

Så här fungerar tändstål:

- Skrapa av färgskiktet på din nya tändstål med baksidan av knivbladet.

- Dra baksidan av knivbladet ner över tändstålet. Gnistorna sköter resten!

YouTube_logo.png

Detaljer:

- Profilslipat blad.

- Skapar en gnista med 2980 °C som enkelt tänder friluftskök, papper, torrt gräs, näver     eller annat fnöske.

- Handtag i friktionsgummi för ett fast och bra grepp.

- Fungerar i vått som torrt, i kyla eller värme.

- Tändstålet håller för ca 3000 användningar.

Material:

Egg: Härdat Sandvik 12C27 rostfritt stål. Handtag: TPE-gummi. Swedish FireSteel®: Magnesiumlegering. Mått: 225x45x38 mm. Vikt: 94 gram. Färg: Orange.

Pris 390:-


HMG_logo_2.pngHMG-ansiktsmask-svart.jpgHMG munskydd är konstruerad med en interlockmikro polyester med en hudvänlig DWR (slitstark vattenavvisande) beläggning. Interlock mikro polyester har den tätaste tillgängliga vävningen, den slätaste ytan och en fantastisk känsla mot huden. Säljs i förpackning om 5 st. Färg: Svart.

Pris: 220:-


imagesCAXXBAZK.jpgCederroth första förband Liten. 1 st Specialkompress 8x12 cm

och 1 st Elastisk binda 6x300 cm.

Pris: 10:-


Snögg förbandsutrustning . Självhäftande förband fastnar ej i sår, hår eller hud. Vått förband kan läggas på våt yta. Porösa. Antiseptiska. Hudvänliga. Förstahjälpen MINI är en enkel förbandssats med det mest för förbansläggning. I återförslutningsbar plastpåse finns: 1 st Fingerförband 6x100 cm, 1 st Allförband 9x100 cm, 1 st Häftgas 2x250 cm, 1 st Elasto 6x100 cm och 6 st Plåsterstrips. Förpackningens storlek: 20x12x5,5 cm.

Pris: 50:- 

©2024 Avanza Kayak & Outdoor AB