menuleft_avanza Hem Produkter Uthyrning Beställning Forum Partners Om oss Kontakta oss / hitta hit
Hopfällbara Kajaker / Kanoter Uppblåsbara Kajaker / Kanoter Packraft Fiske SUP Övriga produkter REA

  Tält / Hammock / Tarp


Nordisk_logo__black.jpgoppland-3_maatt-2.jpgNordisk Oppland 3 är ett rymligt och lätt (3 300 g) 3-mans tunneltält med stor absider. Goda ventilationsmöjligheter finns med en liten meshpanel i fotändan och stängbar meshpanel i innertältsöppningen vilket ger bra ventilation. Även med tre personer inne finns det stort utrymme att förvara utrustnig och för matlagning. Den aerodynamiska tunnelformen klarar hög vindstyrka och är mycket lätt att sätta upp eftersom inner- och yttertältet är sammankopplade. Färg: Grön.

Opplan3_spec.jpg

Nordisk-Nordland3-3.jpg

Pris: 6 200:-


HMG-Ultramid-2-yttertaelt-miljoe.jpgHMG_logo_2.pngHMG UltaMid 2 pyramidtält för 1-2 personer, tillverkad i DCF8 väv. En klassiskt och beprövad konstruktionslösning. Tältet är enkelt att sätta upp och ger komfort och den rymd som takhöjden ger. Tålig mot väder och vid utom i det mest extrema vädret. UltaMid 2 förankras tätt mot mark eller med luftspalt för maximal ventilation. I toppen på tältet finns ventilationsöppningar. Tältet kräver tältpinnar (ingår ej) och en mittstång (ingår ej) där dina vandringsstavar med fördel kan användas som då hålls samman med två spännband t ex Fixplus. För bästa komfort finns ett meshinnertält med tältgolv i Dynemaväv, se produktbeskrivning nedan. Mått: 271,8x210,8 cm. Höjd: 162,6 cm. Vikt: 530 g. Färg: Vit.

Pris: 9 650:-

HMG-Ultramid-2.jpg

HMG_logo_2.pngHMG UltaMid 2 Insert with CCF11 floor. Denna fyrväggs UltaMid 2-innertält har "no-see-um" mesh och ett tältgolv i Dyneemaväv som kan användas fristående eller som innertält till UltraMid 2. Det vattentäta DCF11-tältgolvet, som går upp en bit runt sidorna, som ger ett utmärkt skydd i dåligt väder. Innertältet är marginellt mindre än yttermåtten av UltaMid 2, då den aldrig vidrör väggarna och håller kondens till ett minimum. Mått: 243,8x193 cm. Höjd: 162,6 cm. Vikt: 627 g.

Pris: 5 840:-


HMG-Ultramid-4-yttertaelt-miljoe-2.jpgHMG_logo_2.pngHMG UltaMid 4 pyramidtält för 3-4 personer, tillverkad i DCF8 väv. En klassiskt och beprövad konstruktionslösning. Tältet är enkelt att sätta upp och ger komfort och den rymd som takhöjden ger. Tålig mot väder och vid utom i det mest extrema vädret. UltaMid 4 förankras tätt mot mark eller med luftspalt för maximal ventilation. I toppen på tältet finns ventilationsöppningar. Tältet kräver tältpinnar (ingår ej) och en mittstång (ingår ej) där dina vandringsstavar med fördel kan användas som då hålls samman med två spännband t ex Fixplus. För bästa komfort finns ett meshinnertält med tältgolv i Dynemaväv, se produktbeskrivning nedan. Mått: 282x282 cm. Höjd: 190,5 cm. Vikt: 652 g. Färg: Vit.

Pris: 11 690:-

HMG-Ultramid-4-2.jpg

HMG_logo_2.pngHMG UltaMid 4 Insert with CCF11 floor. Denna fyrväggs UltaMid 4-innertält har "no-see-um" mesh och ett tältgolv i Dyneemaväv som kan användas fristående eller som innertält till UltraMid 4. Det vattentäta DCF11-tältgolvet, som går upp en bit runt sidorna, som ger ett utmärkt skydd i dåligt väder. Innertältet är marginellt mindre än yttermåtten av UltaMid 4, då den aldrig vidrör väggarna och håller kondens till ett minimum. Mått: 256,5x265,5 cm. Höjd: 190,5 cm. Vikt: 798 g.

Pris: 7 000:-


HMG-2.8-UHMWPE-CORE-GUY-LINE.jpgHMG_logo_2.pngHMG tältlina som är tillverkad i UHMWPE (ultra-high-molecular-weight polyethylene) kärna som används i HMG:s ultralätta tält. Linan har ett polyesterhölje som är 30 % lättare än nylon, spm inte absorberar vatten. Dimension: 2,8 mm. Längd: 15,25 m. Vikt: 54 g. Färg: Blå/Vit.

Pris: 240:-


BasicNature-taeltlina-med-reflex.jpgBasicNature_Logo-2.jpgBasicNature reflekterande tältlina. Lina av polypropen med invävd reflekterande fibrer. Syns mycket bra efter mörker. Perfekt som tältlina, tarp, klädstreck etc. Brottlast i längden:  1,4 kN. Dimension: 3 mm. Färg: Röd.

Pris: 10:-/m


Linstraeckare.jpgLinstraeckare-foer-2-mm-lina.jpgLinsträckare för 2 mm lina.

Pris: 15:-


Linstraeckare-1-miljoe.jpgLinstraeckare-1-maatt-2.jpgLinsträckare tillverkad i aluminium. Vikt: 4 g.

Pris: 15:-


Linstraeckare-2-miljoe.jpgLinstraeckare-2-maatt-4.jpgLinsträckare tillverkad i aluminium. Vikt: 8 g.

Pris: 15:-


HMG_logo_2.pngHMG-taeltpinne.jpgHMG tältpinnar. Lätta och starka tältpinnar tillverkade i 7075-T9 aluminium. Längd: 20,3 cm. Diameter:  0,9 cm. Vikt: 12,7 g. Säljs i förpackning om 8 st.

Pris: 440:-


BasicNature_Logo-2.jpgBasicNature-taeltpinne-Y-format-2.jpgBasicNature Y-Stake. Mycket lätt och robust tältpinne tillverkad i härdad aluminium. Y-form med reflekterande ögla. Levereras i förpackning om 5 st. Längd: 18 cm. Vikt: 14 g. Färg: Röd.

Pris: 140:-


Keith-titanium-logo.jpgKeith-titanium-taeltpinne.png

Keith tältpinne i titan/aluminium från Keith. Mått: 0,8x10x10x185 mm. Vikt: 9,5 g.

Pris: 45:-


HMG_logo_2.pngHMG_Ground-Cloth.jpgHMG Ground Cloth för minimalistiska vandraren, som gillar att sova under bar himmel men vill ha markskydd från fukt, lera och smuts. Perfekt för äventyrare ständigt på resande fot och behöver snabbt skydd mot dåligt väder tillsammans en tarp. Tillverkad av 100% vattentät Dyneema® Composite Fabric. Fästpunkter i hörnen och på mitten för att förankra marksydde så att den inte blåser bort. Mått: 132x244 cm. Vikt: 107 g. Färg: Grön.

Pris:- 2 300:-


mosquito_hammock_logo-2.jpg

Mosquito Expedition Hammock är tillverkad i ventilerande polyesterväv med två lager väv i botten för placering av liggunderlag vid övernattning under kalla förhållanden. Myggnät i ovandelen och längs med ena långsiden finns ett tvåvägs blixtlås för bekväm in- och utgång i hammocken. I hängmattan finns en packficka för småsaker och en längsgående lina för upphängning av ficklampa mm. I båda ändarna finns plattband för upphängning. Hängmattan kan med fördel kompletteras med en tarp. Hängmattan klarar personer med längd upp till 213 cm och med en vikt på 113 kg. Mått hängmatta: 300x125 cm. Mått packpåse: 10x10x30 cm. Vikt: 1,1 kg. Färg: Mörkgrön med orange packpåse. Tillval: Mosquito Tarp.

Pris: 890:-

mosquito_expedition_hammock-4.jpg

Länkar (PDF):

Moteringstips

Intressant artikel i SvD om hängmattor


mosquito_hammock_logo-2.jpg

Mosquito Tarp är tillverkad av vattentät nylonväv (200T) med sex fästpunkter för nylonlinor, som medföljer. På undersidan av tarpen finns även fästepunkt för myggnätet för att undvika att vatten rinner längs med linan in i hammocken. Tarpen kan användas med fördel tillsammans med hammocken eller fristående. Mått tarp: 300x230 cm. Vikt: 0,5 kg. Färg: Mörkgrön.

Pris: 690:-

mosquito_tarp-3.jpg


Nordisk_logo__black.jpgNordisk-Voss-9-tarp.jpgVoss 9 PU Tarp från Nordisk är en hållbar och mångsidig tarp som kan användas som fristående skydd för sol, regn och blåste eller som extra skydd till tältet eller hängmattan. Tarpen har flera fästpunkter både längs kanten och på ytan, vilket möjliggör uppställning med vandringsstavar, linor eller liknande. Mått: 310x285 cm. Vikt: 900 g. Färg: Grön. Kan används tillsammans med vandringstav Gipron 759 Airtrekk.

Pris: 820:-


HMG_flat_tarp.jpgHMG_logo_2.pngHMG Flat Tarp. Den ultralätta tarpen för backpacking tillverkad i DCF8 Dyneema® Composite Fabrics (tidigare Cuben Fiber). Tarpen har många användningsområden och det finns många fästpunkter för optimal förankring. Mått: 305x244 cm. Packstorlek: 175x14x9 cm. Vikt: 276 g. Färg: Vit. Kan används tillsammans med vandringstav Gipron 759 Airtrekk.

Pris: 4 670:-


färdiland_hängmattaFärdilandhängmatta för avkoppling och vila efter en dags paddling. Tillverkad i polyester,

samma starka nättyg i som nätvaggan till kajakkärran. Två av rören från kärran/riggen används för att spänna ut nätet i ändarna för bästa liggkomfort. Allt hängs upp med linor som ingår. Upphängningspunkterna ska vara robusta, inte vassa och minst 3,2 m ifrån varandra (karbinhakar och rör ingår inte, däremot pålstekar). Mått: 70x210 cm. Vikt (utan rör): 450 g. Färg: Svart
Pris: 820:- exkl rör för upphänkgning för dig som redan har Färdiland kajakkärra

Pris: 870:- inkl rör för upphängning

©2023 Avanza Kayak & Outdoor AB