menuleft_avanza Hem Produkter Uthyrning Forum Partners Om oss Kontakta oss / hitta hit
Hopfällbara Kajaker / Kanoter Uppblåsbara Kajaker / Kanoter Packraft Fiske SUP Tillbehör Erbjudanden Beställning

  Tält / Hammock / Tarp


Nordisk_logo__black.jpg

Nordisk Telemark 2 har vunnit flera priser för sin tekniska och extrema lättviktskonstruktion.Trots strävan efter lägsta möjliga vikt så det finns inga kompromisser på funktion eller komfort. Innerficka, ventilation genom ventiler, lätt justerbar staglinor, magnet stängning och hörnstolpar, som kan omvandla dörren till en tarp. Den tekniska konstruktionen och valet av förstklassigt material och komponenter har gjort Telemark 2 till en av de mest avancerade tält i världen. Inner- och yttertältet är sammankopplade vilket underlättar uppsättning av tältet. Modellen finns både med tätstången i aluminium (LW). Vikt: 950 g eller kolfiber (ULW). Vikt: 880 g. Färg: LW finns i grön och mörkröd. ULW finns i mörkröd.

Nordisk-Telemark2-ULW-maatt.png

Nordisk-Ttelemark2-ULW.jpgTelemark2_LW_sepc.jpg

Telemark 2 LW. Pris: 5 200:-

Telemark2_ULW_sepc.jpg

Telemark 2 ULW. Pris: 6 900:-


Nordisk_logo__black.jpgNordisk Oppland 3 är ett rymligt och lätt (3 300 g) 3-mans tunneltält med stor absider. Goda ventilationsmöjligheter finns med en liten meshpanel i fotändan och stängbar meshpanel i innertältsöppningen vilket ger bra ventilation. Även med tre personer inne finns det stort utrymme att förvara utrustnig och för matlagning. Den aerodynamiska tunnelformen klarar hög vindstyrka och är mycket lätt att sätta upp eftersom inner- och yttertältet är sammankopplade. Färg: Grön.

Nordisk-Nordland3.jpg

oppland-3_maatt.jpg

Opplan3_spec.jpg

Pris: 5 700:-


arctic-alpine-design-loggo.jpgArctic Alpine Design Veloce. Svenskdesignad 3-säsongers 2-manstält med en öppning och en absid det går mycket lätt och snabbt att sätta upp (inner- och yttertält sitter ihop). Tältet är av 1-stångstyp med separat innertält med god ventilation/myggnät och lämpar sig för de flesta typer av uteliv. Tältet är perfekt för de viktmedvetna fjällvandraren men även ett ypperligt tält för t ex paddling, cykel- och mcsemestrar. 2 års garanti.

arctic-alpine-design-veloce-5.jpg

Teknisk spec:

Golv: PU coated Nylon 190/70, 2000 mm/min.
Innertält: Nylon 40D 270T rip-stop, breathable.
Yttertält: Nylon 20D ripstop, dubbelsidig silikonbeläggning 3000 mm.
Bågkanal: Nylon 210D Oxford 1000 mm PU.
Dragkedjor: YKK med självlysande dragskokropp.
Båge: DAC NSL featherlite #7001 9 mm.
Markpinnar: Titanlegering V-profil, Titanskewer.
Packpåse: Nylon Rip-stop dubbelsidig siliconbeläggning 3000 mm.
Linor: 4x5 m 1,5 mm Dyneema, orangefärgad.
Linsträckare: Clamcleats Mini line-lok, flouroserande.
Rep sats: 1 st tub med Seamsealer + tältduk för eventuella reparationer.
Mått innertält: 230x110x100 cm.
Mått yttertält: 250x160x110 cm.
Packmått: 45x18 cm.

Totalvikt: 1,7 kg. Inner- och yttertält, packpåsar, stänger, linor och markpinnar.

Färg: Orange.
Pris: 2 790:-


Keith-titanium-logo.jpgKeith-titanium-taeltpinne.png

Tältpinne i titan/aluminium från Keith. Mått: 0,8x10x10x185 mm. Vikt: 9,5 g.

Pris: 35:-


mosquito_hammock_logo-2.jpg

Mosquito Expedition Hammock är tillverkad i ventilerande polyesterväv med två lager väv i botten för placering av liggunderlag vid övernattning under kalla förhållanden. Myggnät i ovandelen och längs med ena långsiden finns ett tvåvägs blixtlås för bekväm in- och utgång i hammocken. I hängmattan finns en packficka för småsaker och en längsgående lina för upphängning av ficklampa mm. I båda ändarna finns plattband för upphängning. Hängmattan kan med fördel kompletteras med en tarp. Hängmattan klarar personer med längd upp till 213 cm och med en vikt på 113 kg. Mått hängmatta: 300x125 cm. Mått packpåse: 10x10x30 cm. Vikt: 1,1 kg. Färg: Mörkgrön med orange packpåse.

Länkar (PDF):

Moteringstips

Intressant artikel i SvD om hängmattor

mosquito_expedition_hammock-4.jpg

Mosquito Tarp är tillverkad av vattentät nylonväv (200T) med sex fästpunkter för nylonlinor, som medföljer. På undersidan av tarpen finns även fästepunkt för myggnätet för att undvika att vatten rinner längs med linan in i hammocken. Tarpen kan användas med fördel tillsammans med hammocken eller fristående. Mått tarp: 300x230 cm. Vikt: 0,5 kg. Färg: Mörkgrön.

mosquito_tarp-3.jpg

Pris: 1 500:- (ord pris 1 750:-). Komplett hammock och tarp


HMG_tarp_flat_tarp.jpgHMG-logo.jpgHMG Flat Tarp. Den ultralätta tarpen för backpacking tillverkad i DCF8 Dyneema® Composite Fabrics (tidigare Cuben Fiber). Tarpen har många användningsområden och det finns många fästpunkter för optimal förankring. Mått: 305x244 cm. Packstorlek: 16,5x14x8,9 cm. Vikt: 276 g. Färg: Vit.

Pris: 4 580:-  


färdiland_hängmattaFärdilandhängmatta för avkoppling och vila efter en dags paddling. Tillverkad i polyester,

samma starka nättyg i som nätvaggan till kajakkärran. Två av rören från kärran/riggen används för att spänna ut nätet i ändarna för bästa liggkomfort. Allt hängs upp med linor som ingår. Upphängningspunkterna ska vara robusta, inte vassa och minst 3,2 m ifrån varandra (karbinhakar och rör ingår inte, däremot pålstekar). Mått: 70x210 cm. Vikt (utan rör): 450 g. Färg: Svart
Pris: 820:- exkl rör för upphänkgning för dig som redan har Färdiland kajakkärra

Pris: 870:- inkl rör för upphängning

©2018 Avanza Kayak & Outdoor